“Focus realiseert sneller en beter”

Heeft u vragen? bel: 06 4070 2032

Persoonlijke Profiel Analyse PPA

 

Van Oerle Organisatie Advies is dé PPA specialist in noord Nederland.

Van Oerle Organisatie Advies is ruim 10 jaar licentiehouder van de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) methode. De PPA geeft inzicht in de gedragseigenschappen van een persoon zowel in normale situaties als onder druk. De PPA is in vrijwel alle talen beschikbaar.

Wat wordt door de PPA gemeten?

De PPA inventariseert of iemand de juiste mix aan eigenschappen heeft om in een bepaalde functie de vereiste taken effectief uit te voeren. De PPA meet niet intelligentie, vakbekwaamheid etc. Bij (dis)functioneren gaat het daar ook meestal niet om. Onze ervaring is dat goed functioneren gepaard gaat met de juiste eigenschappen die van iemand worden gevraagd.

Wanneer een PPA te gebruiken?

De Persoonlijke Profiel Analyse wordt vooral gebruikt bij personeelsselectie, loopbaanontwikkeling, coaching, teambuilding en het vaststellen van trainingsbehoeften. De analyse verschaft belangrijke aanvul­len­de informa­tie naast gegevens als opleiding en ervaring.

Hoe wordt een PPA gemaakt?

De PPA kan eenvoudig binnen de organisatie worden afgenomen. Kandidaten vullen in circa acht minuten een praktische woordkeuzelijst in. Het ingevulde formulier wordt door ons tot een duidelijk leesbaar verslag verwerkt, dat per e-mail naar de kandidaat en de opdrachtgever wordt gestuurd. Indien gewenst wordt hierop een mondelinge toelichting gegeven.

Selectie van sollicitanten

Het is een geschikt instrument bij de selectie van sollicitanten. Een beproefde methode is om aan het eind van het eerste gesprek een kandidaat een PPA-formulier te laten invullen. Wanneer hij/zij wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek wordt het PPA-rapport uitgewerkt, toegezonden en besproken, waardoor dat gesprek meer diepgang krijgt!

Aanvullende rapportages

De Persoonlijke Profiel Analyse is in diverse talen beschikbaar. Naast de basis-PPA zijn er aanvullende rapportages inzake o.a. Management, Verkoop en Klantenservice. Wij ondersteunen uw HR afdeling ook graag met andere handige instrumenten, zoals een functie match analyse, teamanalyse of assessment. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Benieuwd naar een voorbeeld?

Benieuwd hoe een Persoonlijke Profiel Analyse eruit ziet? Wij hebben een voorbeeld analyse voor u gemaakt, zodat u zelf kunt zien welk soort informatie u mag verwachten. Klik hier voor de voorbeeld PPA. Mocht u hierover nog vragen hebben dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Benut de voordelen van een Persoonlijke Profiel Analyse.

Een PPA is het ideale instrument om het profiel van uw medewerker of sollicitant vast te stellen.
Vraag nu een offerte aan – geheel vrijblijvend.

Offerte

 


"Het realiseren van resultaatverbetering bij klanten door het aanbrengen van een betere focus op processen en op mensen" geschreven door: Dirk van Oerle