“Focus realiseert sneller en beter”

Heeft u vragen? bel: 06 4070 2032

Workshops en Trainingen

Met workshops en trainingen succesvol een veranderingsproces doorgaan.

 

Wanneer een klant met een Team wil gaan brainstormen over een onderwerp met als doel om daarover ook geaccepteerde besluiten te nemen, maak ik graag gebruik van de werkvorm "Workshops".  Een Workshop is in dat geval voor het deelnemende Team een actieve werkvorm waarin de verzamelde informatie door hen geplaatst wordt in één of meer modellen. Deze modellen worden door mij met de bijbehorende theorie tijdens de Workshop gepresenteerd. Deze Workshops worden door de deelnemende Teams als erg energiek en motiverend ervaren. Tijdens de Workshop moet het Team al werkend een aantal vragen beantwoorden, die zij zelf hebben gesteld. Meestal worden deze vragen bij de formulering van de opdracht door mij samen met de opdrachtgever en/of het Team bedacht.

 

Ik gebruik Workshops in onder andere de volgende gevallen:

  • visie- en strategievorming door Managementteams,
  • start van een organisatieverandering,
  • ontwikkelen van nieuwe samenwerking tussen organisaties.

 

Het Team zegt "ja" tegen de uitkomst van de Workshop.

Uitkomst Workshop Yes We CanVoor het verzamelen van informatie maak ik vaak ook gebruik van Netwerkinterviews. Deze informatie wordt tijdens de Worshop aan het Team gespresenteerd. Het Team plaatst de informatie in het aangeboden model. Tijdens de levendige discussiess binnen het Team wordt de informatie verwerkt en het model geeft houvast en richting bij het nadenken over mogelijkheden en prioriteiten. Het is begeleider leuk om te zien hoe gemakkelijk een Team vervolgens zelf prioriteiten stelt en met elkaar afspraken maakt over de aanpak. Mijn doelstelling is om het Team te laten afsluiten met een SMART-actieplan. Dat is vooral niet MIJN actieplan maar HUN actieplan. Het Team zegt "ja" tegen de uitkomst van de Workshop. Acceptatie is de beste basis om van het Team te verwachten dat zij de gestelde doelen ook gaan realiseren.

 

zie ook het aanbod van actuele workshops en trainingen

 

Trainingen 

Een training is het oefenen in een bepaalde vaardigheid of een reeks vaardigheden rond een thema. Dis is essentieel om deelnemers ook de tools in handen te geven om belangrijke zaken te gaan veranderen.

zie ook:

aanbod trainingen.

Training Selectiegesprekken voeren

 

Heeft u belangstelling?

Neem gerust contact met mij op om eens te verkennen wat de samenwerking met mij in Workshops en Trainingen voor u zou kunnen betekenen.

Ik kom graag bij u langs voor een verkennend gesprek.


"Het realiseren van resultaatverbetering bij klanten door het aanbrengen van een betere focus op processen en op mensen" geschreven door: Dirk van Oerle