“Focus realiseert sneller en beter”

Heeft u vragen? bel: 06 4070 2032

Loopbaanbegeleiding "De Volgende Stap"
 

Heeft u vragen over uw loopbaan?

LoopbaanbegeleidingHeeft u vragen zoals:

  • Ik weet niet goed hoe het verder moet met mijn loopbaan?
  • ik wil iets anders maar ik weet niet wat en hoe ik dat moet aanpakken?
  • ik ben/word ontslagen en hoe vind ik een andere baan?

 

Voor wie is loopbaanbegeleiding geschikt?

Iedereen loopt wel eens met de gedachte op zoek te gaan naar een nieuwe baan.  Sommigen doen het vrijwillig. Anderen omdat ze door een reorganisatie gedwongen zijn. Wat zoek je precies, hoe zoek je, maar vooral waar zoek je. Ik heb een resultaatgericht programma ontwikkeld dat mensen gericht ondersteunt bij het zoeken naar de nieuwe kansen op de arbeidsmarkt: het loopbaanbegeleidingsprogramma De Volgende Stap.

De Volgende Stap is een afgewogen loopbaanbegeleidingsprogramma dat u ondersteunt bij uw oriëntatie op de arbeidsmarkt. In geval van (gedwongen) ontslag wordt allereerst aandacht besteed aan de verwerking van uw ontslag. Vervolgens kijk ik samen met u naar de toekomst en begeleid ik u bij de stappen die nodig zijn om uw loopbaan voort te kunnen zetten. Dat kan zijn bij uw huidige werkgever, bij een nieuwe werkgever of als zelfstandige.

Het loopbaanbegeleidingsprogramma is voor iedereen die op zoek is naar nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Van medewerker, manager tot directeur. Voor mensen met gedwongen ontslag en mensen die zich bezinnen over hun verdere loopbaan. Dit programma wordt ook vaak outplacement of outplacementbegeleiding genoemd.

 

Aanpak:

Ik help u om inzicht te krijgen in uw competenties en ontwikkelpotentieel. Met behulp van de PPA (Persoonlijke Profiel Analyse) en een assessment krijgt u zicht op  uw werkstijl, uw motivatie, en uw sociale en communicatieve kwaliteiten. Tevens kijken we naar uw ambities, beperkingen en potentieel. Ik begeleid u bij het daadwerkelijk zoeken naar een passende functie. Al naar gelang de behoefte en noodzaak kan dat uiteenlopen van onder andere oriëntatie op de arbeidsmarkt tot het trainen van een sollicitatiegesprek met behulp van video. Door mijn praktische adviezen en kritische feedback wordt het succesvol verloop van uw sollicitatie vergroot.

 

Programma inhoud:

Het loopbaanbegeleidingsprogramma of outplacement is een individueel programma dat volledig is afgestemd op uw behoeftes. Uw behoefte, uw tempo en uw specifieke wensen zijn bepalend voor de inhoud van dit programma.

Stap 1    De Terugblik

Welke ervaring heeft u afgelopen jaren opgebouwd, hoe en wat heeft u geleerd? In welke functie(s) heeft u het idee dat er geheel een beroep werd gedaan op uw competenties en welke werkzaamheden pasten het best bij u? 

Stap 2   De Toekomst

In deze fase bespreken wij uw wensen en verwachtingen en analyseren wij, samen met u, uw competenties en mogelijke valkuilen. Op deze wijze wordt uw waarde voor andere organisaties en/of functies in kaart gebracht.

Stap 3   De Marktoriëntatie       

Tijdens de gesprekken wordt de huidige arbeidsmarkt bekeken. Wij helpen u te zoeken naar kansen en alternatieven.

Stap 4   De Persoonlijke Presentatie

Vaak is het voor u lang geleden dat u heeft gesolliciteerd. Een hernieuwde kennismaking met de arbeidsmarkt vraagt om een aangepast c.v., brief etc. Hierbij kan ik u van dienst zijn met praktische adviezen. Samen kijken we hoe u in een sollicitatiegesprek uw toegevoegde waarde voor de specifieke organisatie, afdeling en functie kunt overbrengen. We kunnen u trainen in het voeren van sollicitatiegesprekken en onderhandelingen. Ook uw persoonlijke presentatie  komt daarbij aan de orde.

 

 

Uitvoerige kennis en ervaring met loopbaanbegeleidingstrajecten.

Ik bschik over uitgebreide ervaring op het gebied van Business Consultancy, Executive Service, Potentieel beoordelingen en Coaching & Ontwikkeling en ik heb een groot netwerk.
Ik ben in staat om u in alle fasen van het programma te ondersteunen met vragen en concrete adviezen. Ik heb een groot aantal deelnemers begeleid bij het vinden vann een nieuwe baan of toekomst. U blijft wel zelf verantwoordelijk voor uw eigen initiatieven.

 

Heeft u belangstelling?

Heeft u belangstelling voor het loopbaanbegeleidingsprogramma of wilt u weten wat ik nog meer voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

Ik kom graag bij u voor een verkennend gesprek.

 

zie ook:

Workshop Loopbaanbegeleiding

Assessments

Werving en Selectie

Ingenieurscoach KIVI

 


"Het realiseren van resultaatverbetering bij klanten door het aanbrengen van een betere focus op processen en op mensen" geschreven door: Dirk van Oerle