“Focus realiseert sneller en beter”

Heeft u vragen? bel: 06 4070 2032

Weet u waarom uw medewerkers bij uw onderneming vertrekken?

Waarom uw medewerkers bij uw onderneming vertrekken

 

 

 

 

 

Een veel voorkomende overtuiging is dat medewerkers vooral van werkgever veranderen vanwege een beter baanvooruitzicht of een hoger salaris. Dit laatste blijkt maar voor een klein deel waar. Andere redenen zijn veel belangrijker gebleken.

 

 

Een recent onderzoek van Robert Hall onder 1000 kantoormedewerkers leverde de volgende 8 redenen waarom medewerkers opstappen. Deze 8 redenen zijn:

  1. betere locatie of woon-werkverkeer (69%)
  2. inhoud van de baan/loopbaanontwikkeling (67%)
  3. sector/branche (43%)
  4. hoger salaris (40%)
  5. betere werk-privébalans (30%)
  6. betere bedrijfscultuur (28%)
  7. beter imago van werkgever (11%)
  8. arbeidsvoorwaarden of bonussen (8%)

Hieruit blijkt dat salaris op plaats 4 staat met 40% van de medewerkers. Een betere locatie of woon-werkverkeer en de inhoud van de baan scoren vele malen hoger. Met het aantrekken van de economie geeft 60% van de medewerkers aan meer vertrouwen te hebben in het vinden van een nieuwe baan. De verwachting is dat het aantal medewerkers dat van baan verandert ook sterk zal stijgen.

Voor een werkgever betekent dat deze bereid moet zijn om meer tegemoet te komen aan de wensen van topkandidaten. Er is een verschuiving gaan van een zogenaamde werkgevergedreven markt naar een kandidaatgestuurde arbeidsmarkt. Voor elke werkgever wordt daarmee de vraag steeds belangijker: Hoe blijf ik een interessante werkgever voor mijn bestaande medewerkers en voor nieuwe medewerkers? Wellicht is dit het moment om hierover eens in gesprek met elkaar te komen.


"Het realiseren van resultaatverbetering bij klanten door het aanbrengen van een betere focus op processen en op mensen" geschreven door: Dirk van Oerle