“Focus realiseert sneller en beter”

Heeft u vragen? bel: 06 4070 2032

Dirk van Oerle Energiecoach Tynaarlo

Logo EC Drentse AaIk ben Dirk van Oerle, 61 jaar, en ik woon sinds 2019 samen met Inge in het mooie Eelde/Paterswolde.
Als organisatieadviseur en coach heb ik mijn eigen adviespraktijk.
Vorig jaar heb ik met nog tien collega’s de opleiding gevolgd voor Energiecoach en ben ik aangesloten bij de Energie Coöperatie Drentse Aa.
Sindsdien heb ik al een paar inwoners van Eelde kunnen helpen met een praktisch energie-advies. Toen we ons huis, gebouwd in 1974, hadden gekocht hebben we direct geïnvesteerd in isolatie aan alle zijden van het huis, een nieuwe cv installatie met radiatoren. Vervolgens hebben we samen met de buren zonnepanelen op het dak laten leggen. Als nu de zon schijnt heb ik een glimlach op mijn gezicht; goed voor de stroomvoorziening. Van deze activiteiten heb ik veel geleerd en ik vind het leuk om mijn kennis te delen met anderen. Ik zit ook nog wel met de vraag hoe ik helemaal los kom van het gas.

 

Nederland van het gas af: Wat moet ik daarmee?

 

Net zoals ik met deze vraag zit, kan ik me goed voorstellen dat er bij u ook vragen zijn over hoe moet dit nu allemaal.
Mogelijk ziet u op tegen alle onrust, of tegen de kosten die ermee gemoeid zijn. U stelt het ondernemen van actie uit omdat u mogelijk geen idee heeft waar te beginnen.
Aan de andere kant merkt u zeer waarschijnlijk wel dat op TV en in de andere media steeds nadrukkelijker wordt gesproken over klimaatverandering en de noodzaak om van het gas af te gaan.

 

Een Energiecoach maakt met u een praktische routekaart voor uw huis

 

De EC Drentse Aa is al ruim 7 jaar actief in het adviseren en begeleiden van projecten die met duurzame energie te maken hebben.

Recent heeft de EC Drentse Aa circa 10 Energiecoaches in hun midden. Van deze Energiecoaches kunt u gratis gebruik maken.
Als Energiecoach maak ik met u een afspraak bij u thuis. Ik bespreek met u uw huidige energiekosten en uw eerste behoefte om hierin te besparen.
Ik loop met u door het huis en neem met u de huidige situatie door. Al tijdens deze wandeling krijgt u aanwijzingen over mogelijke verbeteringen.
Zo’n gesprek duurt meestal twee uur. Na afloop maak ik van ons gesprek een adviesrapport. Hierin staat op een praktische en overzichtelijke wijze de mogelijke besparingen die er zijn.
Tevens krijgt u een advies over beste volgorde van het aanpakken van veranderen. U kunt dit zien als een praktische en overzichtelijke routekaart.

 

U bepaalt zelf waar u begint en hoever u gaat, belangrijk is dat u begint

 

Dit adviesrapport zal ik ook met u bespreken totdat al uw vragen zijn beantwoord. In het advies staat meestal ook een aantal punten die u als bewoner zelf kan aanpakken. Voor de investeringen waarbij u anderen nodig heeft, heeft u een beter idee hoe u deze partijen kan benaderen en waar u op moeten letten. Daarnaast ben ik altijd ook later nog beschikbaar bij vragen. Als energiecoach heb ik geen belang in wat u gaat doen en met welke partijen.
Ik wil u graag op weg helpen, zodat u met vertrouwen en met plezier aan de slag gaat.

 

U kunt mij of mijn collega’s benaderen via samendoen@ecdrentseaa.nl.


"Het realiseren van resultaatverbetering bij klanten door het aanbrengen van een betere focus op processen en op mensen" geschreven door: Dirk van Oerle